MNB ÉSZLA

A Tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) 2016. január 1-től hatályos 142/A. §-a értelmében a befektetési szolgáltatók ügyfelei, így a Random Capital Zrt. ügyfelei számára is lehetővé teszi, hogy az MNB elektronikus felületén található eszlaweb.mnb.hu honlapon befektetési értékpapír és ügyfélszámla lekérdező szolgáltatás használatba vételével kontrollálhassák a befektetési szolgáltatók által részükre megküldés révén teljesített egyenlegközlők tartalmát.
A fentiekben foglaltaknak történő megfelelés érdekében a Random Capital Zrt. egy állandó belépési azonosítót és havonta egy új jelszót generál az MNB által kidolgozott metódus szerint a számlatulajdonos részére, mellyel elérhetővé válik a számlatulajdonos számára az értékpapírszámláján lévő értékpapírok és az ügyfélszámláján lévő devizák egyenlege.

Az MNB értékpapírszámla egyenleg lekérdező rendszerrel kapcsolatos tájékoztató dokumentumokat az alábbiakban tekintheti meg:

MNB ÉSZLA tájékoztató

Gyakran ismételt kérdések:
https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell/befektetes-megtakaritas/ertekpapirszamla-online-lekerdezo-alkalmazas/gyakran-ismetelt-kerdesek

MNB értékpapír egyenleg online lekérdező rendszer:
https://eszlaweb.mnb.hu/Lekerdezo