Értékpapírok napon túli longolása - tLong

A Random Capital ügyfelei előtt megnyílt a lehetőség a napon túli shortolás (tShort) mellett az értékpapírok napon túli longolására (tLong) is.

Az elektronikus kereskedési felületeinken keresztül napon túli tLong pozíció nyitható, amelynek pénz fedezetét a Random Capital biztosítja, befektetési hitelszerződés keretein belül.

Amennyiben szeretne napon túli tLong pozíciót nyitni, első lépésként kérjük, fogadja el a „Befektetési hitel keretszerződés” elnevezésű szerződésben foglaltakat, amelyet a Netboon kereskedési rendszer Beállítások/Ügyféladatok módosítása menüpontban találhat meg.


A tLong ügylet díjairól a Kondíciós listában és az elektronikus kereskedési felületeken keresztül tájékozódhat. A napon túli tLong pozíciók megnyitásáról, lezárásáról és az elszámolásról minden szükséges információt megtudhat a tLong kézikönyvből.


A Központi Hitelinformációs Rendszerről (KHR) szóló tájékoztatót innen töltheti le.
Az adatok KHR-ben történő kezeléséről szóló Nyilatkozat itt érhető el.
Eljárási rend a KHR-ben történő adatszolgáltatásról dokumentum itt érhető el.


infoMi az a napon túli tLong?

Ügyfeleinknek lehetőségük van napon túli vételi pozíciót indítani tőkeáttétellel is, amennyiben arra számítanak, hogy az árfolyamok napon túl emelkedni fognak és később magasabb áron tudják eladni a részvényeket, így a vételi és eladási árfolyam közötti különbség nyereséget eredményez. A tLong pozíció megnyitásához szükséges pénzügyi finanszírozási fedezetet a tőkeáttételhez a Random Capital befektetési hitel formájában biztosítja.