Pre-market & Afterhours (elő- és utókereskedés)

A NYSE és a NASDAQ piacain a rendes kereskedési időszak magyar idő szerint 15:30 és 22:00 óra között zajlik. A piacnyitás előtti kereskedésre (pre-market trading) azonban már magyar idő szerint 10:00-tól van lehetőség, a piaczárás utáni kereskedés (afterhours trading) pedig magyar idő szerint 23:00-ig tart.


A rendes órákon kívüli kereskedés legnagyobb előnye, hogy lehetőségünk van a fontos híreket azonnal lereagálni, akár egy vállalat gyorsjelentéséről, akár egy makrogazdasági adatról van szó. Ilyen módon a piac nagy része előtt léphetünk és az elsők között kereskedhetjük le az új információkat.

Fontos azonban megemlíteni, hogy járnak plusz kockázatok is a rendes órákon kívüli kereskedéssel. A likviditás ilyenkor lényegesen lecsökken, előfordulhat, hogy ajánlataink nem teljesülnek. A lecsökkent forgalom hatására nagyobb spreadekkel is találkozhatunk a vételi és eladási ajánlatok között, valamint a szokásosnál nagyobb árkilengések is gyakoriak.

Felhívjuk figyelmét, hogy a pre-market és afterhours kereskedésben piaci áras ajánlatot nem vihet be.

Amennyiben piacnyitás előtt és után is szeretne kereskedni az amerikai piacokon, első lépésként kérjük, fogadja el a „Pre-és Aftermarket kereskedés” elnevezésű kockázat feltáró nyilatkozatban foglaltakat, melyet a Netboon kereskedési rendszer Szerződések menüpontjában talál meg.