Értékpapírok napon túli shortolása - tShort

A Random Capital ügyfelei előtt megnyílt a lehetőség az értékpapírok napon túli shortolására.

Az elektronikus kereskedési felületeinken keresztül napon túli tShort pozíció nyitható, amelynek értékpapír fedezetét a Random Capital biztosítja, értékpapír-kölcsönzési szerződés keretein belül.

Amennyiben szeretne napon túli tShort pozíciót nyitni, első lépésként kérjük, fogadja el az „Értékpapír-kölcsönzési keretszerződés – értékpapír kölcsönbe vételéről” elnevezésű szerződésben foglaltakat a Netboon kereskedési rendszer Beállítások/Ügyféladatok módosítása menüpontban.


A tShort díjairól a Kondíciós listában és az elektronikus kereskedési felületeken keresztül tájékozódhat. A napon túli tShort pozíciók megnyitásáról, lezárásáról és az elszámolásról minden szükséges információt megtudhat a tShort kézikönyvből.


A Központi Hitelinformációs Rendszerről (KHR) szóló tájékoztatót innen töltheti le.
Az adatok KHR-ben történő kezeléséről szóló Nyilatkozat itt érhető el.
Eljárási rend a KHR-ben történő adatszolgáltatásról dokumentum itt érhető el.

számlanyitás


infoMi az a napon túli tShort?

Ügyfeleinknek lehetőségük van eladással indítani egy pozíciót, amennyiben arra számítanak, hogy az árfolyamok napon túl esni fognak és később alacsonyabb áron tudják visszavenni a részvényeket, így az eladási és vételi árfolyam közötti különbség nyereséget eredményez. Az ügyfelek számlájának egyenlege nem lesz negatív az eladást követően, mivel a Random Capital kölcsönöz értékpapírt a tranzakció fedezetéül.